Het ontstaan...

Toen Madelief reeds 1 was geworden, zag ik voor het eerst een Cake Smash ergens online voorbij komen. Dat leek me ontzettend leuk om dat met een paar baby’s tegelijk te doen. Ik mailde mijn zwangerklasje mijn idee, misschien was er wel nog één die er hetzelfde over dacht als ik... wie weet? Ik stond perplex van het grote aantal en de enthousiaste reacties die ik kreeg. Alle 11 wilden ze mee doen, alle 11! Ik viel zowat van mijn stoel. Ok, en nu? De boel organiseren dus.


Nodig: 1. een ‘giant cupcake’ 2. een fotograaf en ook niet onbelangrijk 3. een datum. Omdat ik niet wist of mijn schoonvader (topfotograaf Jos Rikkerink) wel blij zou worden van een stel baby’s met taarten... Heb ik hem heel voorzichtig benaderd... Hij zei direct JA, super! Maar.... géén gesmeer in zijn studio... Oeps, op zoek naar een studio dus. Waar vind je een mooie lichte ruimte groot genoeg voor zoveel baby’s? Ondertussen waren wij net binnenshuis aan het verhuizen. Toen bedacht ik dat we gewoon zelf een mooie grote lichte ruimte hadden. Als we deze even zoveel mogelijk leeg lieten, konden we het perfect als studio gebruiken, probleem getackeld. Nu de taart nog; toen ik bij Vivian van de Sweety Cake Shop informeerde naar de taarten stelde zij voor om de taarten zelf te maken tijdens een workshop. Gewaagd leek me dat, maar ook wel weer erg leuk. Maar nu hebben we dus 2 data nodig, die niet tever uit elkaar liggen, een uitdaging. Het ging perfect, binnen no time hadden we met 10 van 11 dames 2 data. Heel erg jammer dat de ene moeder niet kon, maar ik vond het boven verwachting aantal wat wel kon.
De workshop was hartstikke leuk; een aanrader! Gezelllig bijpraten met alle moeders (zonder kids toch wat makkelijker) en ook nog met en schitterende taart het pand verlaten.
Tijdens de fotoshoot realiseerden we ons dat onze kleinen nu onze eigenhandig gemaakte taarten gingen ‘vernielen’ waar we zo hard mee bezig waren geweest... Oef, niet makkelijk zeg. Gelukkig bij het ontvangen van de foto’s bleek het het allemaal waard. We hadden 2 leuke dagen gehad én een gave fotoserie als resultaat.