Groeps Cake Smash

 

Zo ontzettend leuk! Ik ben er nog helemaal vol van.

Gisteren hadden we de eerste GroepsCakeSmash met de bijna 1 jarigen van een een groep dames die elkaar kenden van de zwangerfit. Het leek wel een gezellige reünie waarbij tussendoor een taartje geplet werd voor de foto. Voor ons was het een try-out om te kijken hoe zo'n shoot verloopt, waar we allemaal aan moeten denken, hoeveel tijd we hiervoor moeten inplannen (voorbereiding, nabewerking, shoot zelf) en natuurlijk hoe de mama's en kids zo'n shoot ervaren.

Het was een fikse voorbereiding, alleen al 12 uur lang taarten bakken en decoreren en niet te vergeten de datum prikken. Da's best een uitdaging met zoveel mensen. Het was allemaal de moeite zeer waard. Nu hadden we ook het geluk een ontzettend leuke gezellige groep dames te treffen. Het was vermakelijk het gezellige kletsgeluid en gelach uit de achterkamer te horen vanuit de studio waar wij de kids eerst omstebeurt op de foto zetten. Om de mama's ook een beetje te verwennen hadden we een lekkere koffie/thee tafel vol met MiniSmashCakes gemaakt. De kids zaten dus lekker voor de camera te smullen en uit de achterkamer hoorde we "ooooh wat lekker". Er hing een gezellig relaxte sfeer, wat heel belangrijk is voor de shoot. Mama's relaxt, kindjes relaxt. Ze gingen ook als een speer met de SmashCake. Het is iedere keer weer bijzonder te zien hoe zo'n kindje te taart gaat ontdekken. Gister keer 5 dus, extra vermakelijk. De meesten gaan wel direct op onderzoek uit. Al soms nog wel wat voorzichtig, maar mooie eigenschap toch? Af en toe moeten ze ook nog even doorkrijgen dat dat grote ding wat voor hun staat om op te eten is, maar als dat eenmaal ontdekt is gaan de meesten los en weten niet hoe snel ze alle crème in hun mond moeten krijgen. Anderen checken steeds met hun ogen na iedere beweging bij hun moeder of het écht wel geoorloofd is wat ze doen. Ook zitten ze ertussen die meer oog voor de ballonnen hebben dan de taart, heel grappig.

T H E  F I N A L oftewel het klapstuk:
5 kids ..... 5 taarten..... op de foto..... tegelijk.... de grote uitdaging!
Dit vereist wat planning, snelheid en bovenal een goede samenwerking. Ik had de taarten neergezet, de moeders tegelijk de babies erachter en 1, 2, 3, los! Mama's springen uit beeld (al vonden we de foto van 5 achterkanten van de moeders ook bijzonder grappig, haha). Ok, daar zitten dan 5 kids met hun taart voor zich. De één kijkt voorzichtig rond, de ander herkent de taart van zonet en gaat verder waar die gebleven was. Een jongetje greep zijn kans toen zijn buurvrouw aan het huilen was en nam stiekem een stuk van haar taart. Het jongetje die eerder meer interesse toonde voor de ballon, had deze ook nu weer ontdekt. Het leukst is dat dit niet te registeren valt, je kunt hoogstens zorgen voor een relaxte sfeer naast een goede voorbereiding. De kinderen doen toch lekker wat ze zelf willen en zo hoort het ook te zijn. Zo sluiten we deze leuke ochtend af met de grote GroepsCakeSmash!

Benieuwd naar het resultaat? Wij wel! Volg ons op Facebook, Instagram en jij gaat het ook zien binnenkort.

Fijne paasweekend allen!
Challange: Smash the Eggs en maak er een leuke foto van ;-) E N J O Y 
(wel opeten daarna hè, anders is het zonde van de eitjes)