De eerste verjaardag, ramp of feestje?

Alweer ruim 2 jaar geleden was ik wanhopig op zoek naar afstreep-lijstjes voor de eerste verjaardag. Normaal gesproken ben ik hier best goed in, feestjes organiseren en alles regelen. Maar nu.... Ik zag mezelf rusteloos het internet afspeuren, ik was toch niet de eerste met een 1 jarig kind, hoe deden anderen dat? En waar moet je allemaal aan denken? Hoe geef je vorm aan zo'n bijzonder feestje, de allereerste die je onvergetelijk wil maken voor je eeuh.... kind, of is het nu toch voor jezelf....

Manlief heeft me uiteindelijke gekalmeerd en me tot inziens gebracht dat het feestje voor het kind is en dat alles daarom heen moet draaien. Hij heeft gelijk dacht ik (en ben daar nu nog steeds van overtuigd). Ik sloeg alleen een beetje door daarin...

Niet alleen onze kleine muppet kreeg een healthy cake, omdat ik haar nog niet aan suiker en andere dingen wilde blootstellen, maar het gehele bezoek werd ook getrakteerd op dezelfde taart. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik destijds nog niet veel van bakken wist en de healthy bananencake wel heel erg 'gezond smaakte'. O, wat erg realiseer ik me nu, wat heb ik dat lieve bezoek aangedaan. Hoop dat ik het met alle cakejes en taarten later heb goedgemaakt...

Lekker klein was destijds mijn uitgangspunt voor het feestje. Iets waar ik nog steeds achter sta, want zo'n kleintje wordt echt niet vrolijk van zo'n hele drukke volle dag. Maar ik hield het wel héél kort, na de 'overheerlijke' taart was het feest voorbij (vond ik), want het is toch voor je kind zo'n feestje en niet voor het bezoek. Er bleven hele geduldige opa's en oma's wachten op het drankje na de tweede kop koffie en de hapjes. Oeps die waren er dus niet. Ik wilde ze niet teleurstellen en durfde het eerlijk gezegd ook niet te keihard te zeggen dat het feestje voorbij was, het is tenslotte ook hun kleindochter en superlief dat ze waren gekomen. Wat een geluk dat ik best creatief ben en met hulp van m'n lieve zusje hadden we zo wat voor elkaar, pfff verjaardag gered, tenminste voor de opa's en oma's. Onze kleine muppet vond het allemaal al lang goed met wat bezoek om naar te kijken. Kadootjes krijgen zei haar nog niets, de SmashCake (DE bananencake met als topping kokoscream gekleurd met natuurlijke kleurstoffen) heeft ze niet aangeraakt want dat iedereen keek haar aan en ze was totaal verbijsterd.

Zelf sta ik nu best een beetje verbijsterd dat ik als grote controlefreak durf toe te geven dat het feestje toch niet zo geslaagd was als ik zo graag had gewild. Het is ook zo'n bijzonder moment, je baby wordt niet alleen 1, jij bent zelf ook nog eens 1 jaar mama (en papa). Bijzonder om even bij stil te staan. Manlief noemt me sinds de bevalling op dit soort momenten 'Labieltje' haha, want daar ga ik weer, hup traantje wegpinkend. Zelfs nu ik het schrijf, o dit moet toch niet erger worden. Tijd om af te sluiten voordat het nog erger wordt, haha.

In een volgende blog zal ik eens een checklist met tips & trics maken voor het eerste verjaardagsfeestje. Om het leuk te houden :-) rekening houdend met als voornaamste de jarige zelf, maar ook met jou en je lieve bezoek. Hiep Hiep Hoera!