Ondernemen: happy & bubbels

 

Het geeft toch wel een beetje druk hoor, iedere vrijdag een blog posten. Vind namelijk wel dat het schrijfsel wel enige inhoud moet hebben en ook 'natuurlijk' geschreven moet zijn. Het hoeft niet literair verantwoord te zijn, als het bij mij past ben ik al heel tevreden.Door de week springen er tientallen onderwerpen in mijn hoofd met soms al een stukje uitwerking, natuurlijk is het altijd op momenten dat ik niet even de iPad of gewoon ouderwets pen en papier bij de hand heb. De douche en de fiets lijken wel de meest favoriete momenten te zijn voor de spontane inspiratie. Hele dialogen voer ik daar met mijzelf. 

Grappig dat ze vrijwel altijd werkgerelateerd zijn, of misschien beter gezegd dromen gerelateerd. Want zo voelt het en is dat niet wat ondernemen zo leuk maakt, dromen! Nieuwe ideeën krijgen en deze proberen te realiseren. Al denk ik wel dat het zowel de valkuilen als de hoogtepunten in het ondernemen zijn. Het is wat het soms best eng maakt (want wie zegt dat men zit te wachten op jouw ideeeën) maar ook juist heel erg leuk (je mag al je ideeën uitwerken, niemand die je tegenhoudt). De top van het hoogtepunt wordt bereikt als men jouw diensten afneemt of producten koopt.

Ik herinner me nog goed het gevoel wat ik kreeg na de boeking van de allereerste klant. Ik had een glimlach van oor to oor en vriendlief trok meteen de bubbels open. Iedere klant moet je vieren zei hij en zeker de eerste. Hij heeft al meer dan 11 jaar een goedlopend bedrijf, hij weet dus waarover hij praat. Klanten maken het bestaan van je bedrijf waar, dus iedere nieuwe is weer net zo speciaal als de eerste. Het euforische gevoel zal misschien ietwat minder zijn dan bij de eerste, maar het gevoel van waardering blijft onaangetast. Om bij iedere nieuwe klant een fles bubbels open te trekken komt misschien het werken niet ten goede en het bedrijf ook niet, haha. Dus dat doen we dan maar op momenten dat we ineens het gevoel krijgen dat er iets te vieren is. Dat is ook zoiets fijns, wij vieren momenten omdat wij vinden dat er iets te vieren valt. Daar kan ik echt heel blij van worden, het fijn om de dingen in je leven te waarderen en even bij stil te staan.

Niet een lange blog dit keer, want ik wil weer aan het werk zodat we binnenkort weer bubbels open kunnen trekken....  voor het openen van de webwinkel bijvoorbeeld....  en dat we de GroepsCakeSmash shoot in ons pakket verwelkomen.... en...... gewoon om 'iets' te vieren. Happy en dankbaar ondernemen, op deze voet wil ik nog heel lang verder.