Cake Smash met 2 jaar?

We horen steeds vaker "oh had ik dat maar gekend toen mijn kind 1 jaar werd". Soms zijn de kinderen dan al wel 18 jaar, maar vaker hebben ze net hun eerste verjaardag achter de rug. Dan zou ik zeker nog een cake smash doen.

Eigenlijk is alles rondom 1 jaar is leuk, het hoeft echt niet persé vóórdat je kleine 1 wordt. Het blijft een bijzonder moment, ook als ze al 2 jaar zijn. Dat het kind zo'n mooi opgemaakte taart krijgt en er dan mee mag doen wat ie wil is helemaal geweldig natuurlijk. Zowel voor het kind zelf als de toeschouwers :-). 1 jaar worden is dus echt niet een vereiste of must voor de cake smash shoot. 

Als je kind dan al 2 jaar is, is de kans wel wat kleiner dat het om de allereerste taart gaat. Dat geeft zeker niet, het kan zelfs een voordeel zijn. We hoeven ons dan niet in allerlei bochten te wringen om duidelijk te maken dat dat grote ding voor hun neus écht eetbaar is. Inmiddels hebben we ook al diverse twee-jarigen in onze studio gehad en ik kan zeggen dat het hartstikke leuk is. Zeker als je het combineert met een gewone shoot en afsluit met een cake smash. Dan heb je een serie mooie foto's om bijvoorbeeld uit te vergroten en aan de muur te hangen en de lol van de cake smash. 

Omdat we zelf ook wilden weten en ervaren hoe het zou zijn, hebben we onze dochter een cake smash laten doen toen ze 2 jaar was (en een paar maanden....) Het is misschien niet meer zo onschuldig en vrij als hoe een 1-jarige de taart benaderd, maar het is nog steeds een bijzonder leuke ervaring. Het resultaat: prachtige foto's, een voorbeeld hierboven en op andere plekken op de website.

Dat een cake smash shoot het meest bekend is bij 1 jaar, wil niet zeggen dat andere leeftijden uitgesloten zijn. Van een gemiste kans spreken wij dus zeker niet als je het niet gedaan hebt voor de eerste verjaardag. Eerlijk gezegd is het ook wel heel fijn om iets speciaals te doen met de tweede verjaardag, want op de eerste is al bijzonder genoeg op zichzelf. 

We krijgen ook vaak gekscherend de vraag of zo'n cake smash shoot ook kan als je 40 wordt? Natuurlijk!!! We zullen ons decor wat groter maken en de grote vlaggen ophangen. 

Dus, ben je binnenkort jarig? Wij kijken niet op een jaartje meer of minder ;-)